περισσότεραArrow

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο του ρόλου του στη διάχυση της τεχνογνωσίας που παράγεται στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα. Το ΕΤΕΠ-Κ προσφέρει, στις εγκατεστημένες εταιρείες εξειδικευμένες επαγγελματικές υπηρεσίες με στόχο να:

 1. Επικεντρωθούν στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε καινοτόμες τεχνολογίες.
 2. Αξιολογήσουν και κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της διανοητικής τους ιδιοκτησίας.
 3. Αποκτήσουν ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ στην επιδίωξη της επίτευξης των επιχειρηματικών τους στόχων.
 4. Μεταφέρουν και υλοποιήσουν την τεχνολογία τους μέσω της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

>Γενικές Συνελεύσεις - Ισολογισμοί ΕΔΑΠ-ΕΤΕΠΚ Α.Ε.

  
 • περισσότερα Δημοσιέυτηκε από την Ευρωπαίκή Επιτροπή, η στρατηγική για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ)

  07-01-2020

  Η στρατηγική για τις ΜΜΕ που δημοσιεύτηκε  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τις ΜΜΕ αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της καινοτομίας, των νέων θέσεων εργασίας και της ποικιλομορφίας που προσδίδουν στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


  Μάθετε περισσότερα: https://blogs.ec.europa.eu/promotingenter

 • περισσότερα Νέες θέσεις εργασίας στην εταιρεία του ΕΤΕΠ Κρήτης, Real TV

  07-01-2020

  Η εταιρεία Real TV που δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών για υβριδική τηλεόραση & βρίσκεται στο Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, αναζητά προγραμματιστές.

  ➡Περισσότερες πληροφορίες στο: https://lnkd.in/dnkqGn9

 • περισσότερα Webinar :"How to Do Business in the U.S.A , COVID19 Challenges and opportunities", 30/06/2020

  06-25-2020

  Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που επικεντρώνεται στην Τεχνολογία και την Καινοτομία, την οποία διοργανώνει το Enterprise Greece σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στον Άγιο Φραγκίσκο

  Για την εγγραφή σας επισκεφτείτε το σύνδεσμο https://bit.ly/EG-doing-business-usa-SF

  Δείτε εδώ τους ομιλητές

 • περισσότερα Η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη μέλη της προγραμματίζουν την ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ευρώπη

  06-23-2020

  ➡️Δείτε στον σύνδεσμο https://reopen.europa.eu/el χάρτες και λεπτομερείς επικαιροποιημένες πληροφορίες σε 24 γλώσσες, για το τι ισχύει ως προς τα σύνορα σε προορισμούς όπου επιθυμείτε να ταξιδέψετε στην Ευρώπη !
  Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ισχύοντες κανόνες για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα
   
   
  ➡️Πληροφορίες στο ☎️ 2810 391900
   
  Το πρόγραμμα https://www.erasmus-entrepreneurs.eu παραμένει ενεργό με ευελιξία, όσον αφορά στις μετακινήσεις των Νέων Επιχειρηματιών.
  Επίσης γίνεται κατά περίπτωση προσαρμογή στις ιδιαίτερες συνθήκες που ισχύουν σε κάθε συμμετέχουσα χώρα, λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19.
 • περισσότερα "Οι Ιάπωνες αγοράζουν ιδέες από ελληνικά ΑΕΙ για καινοτόμα προϊόντα", άρθρο της Δήμητρας Μανιφάβα στην εφημερίδα "Η Καθημερινή"

  06-17-2020

  -ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ -

  "EnzyQuest

  Τεστ made in Greece για τη διάγνωση του κορωνοϊού

  «Πριν από 15 χρόνια είχα το εξής δίλημμα: τι καριέρα θα ακολουθούσα, ακαδημαϊκή ή στον ιδιωτικό τομέα. Παρουσιάστηκε τότε μια θέση σε μία από τις εξέχουσες εταιρείες στον χώρο της ενζυμικής βιoτεχνολογίας, τη NEB (NewEnglandBiolabs), στη Βοστώνη. Ο φίλος Σωτήρης Ξύδης και σήμερα συνιδρυτής της EnzyQuest, εργαζόμενος τότε σε φορέα μεταφοράς τεχνολογίας μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, είχε εντοπίσει το “κενό” που υπήρχε από τους ερευνητές στην κατανόηση των πραγματικών αναγκών της αγοράς. Ετσι, με ενθάρρυνε να δεχτώ τη θέση, τονίζοντας ότι η εμπειρία που θα μπορούσα να αποκομίσω θα μου είναι χρήσιμη στο μέλλον, είτε αποφασίσω να επιλέξω καριέρα ερευνητή είτε να δημιουργήσω κάποτε τη δική μου εταιρεία παραγωγής ενζύμων στην Ελλάδα». Είναι τα λόγια του δρα Δημήτρη Κουτσιούλη στην «Κ», διευθύνοντος συμβούλου της EnzyQuest, η οποία αποτελεί και την πλέον πρόσφατη επένδυση στην οποία προβαίνει το Uni.Fund με το ποσό των 400.000 ευρώ.

  Η EnzyQuest ιδρύθηκε το 2019, αποτελεί spin-off του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙTE) στην Κρήτη και είναι η πρώτη επιχείρηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενζυμικής βιοτεχνολογίας, αναπτύσσοντας ένζυμα/αντιδραστήρια. Eχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της 70 προϊόντα και κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της είναι η ταυτοποίηση και ανακάλυψη ενζύμων με νέες ιδιότητες και πρωτοπόρες εφαρμογές από ακραιόφιλους (extremophiles) οργανισμούς, δηλαδή μικροοργανισμούς οι οποίοι έχουν αναπτύξει ένζυμα που λειτουργούν σε ακραίες συνθήκες (υψηλή αλατότητα, θερμοκρασία κ.λπ.). Για να αντιληφθεί κάποιος καλύτερα τη σημασία των προϊόντων της EnzyQuest, αρκεί να πούμε ότι η αγορά ενζύμων και αντιδραστηρίων παγκοσμίως είναι μια αγορά της τάξεως των 20 δισ. ευρώ για το 2020, καθώς η μοριακή διάγνωση και ταυτοποίηση χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στον τομέα της υγείας, της αγροδιατροφής και της έρευνας.

  Hδη η EnzyQuest έχει συνάψει συνεργασία με το ΙΤΕ για την εμπορική αξιοποίηση ενζύμων, διαθέτει πλήρες δίκτυο διανομής σε Ελλάδα και Κύπρο, το οποίο επεκτείνεται σε Ευρώπη και Ασία, και ταυτόχρονα ετοιμάζει συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε και σε αυτή την περίπτωση τα δεδομένα: «Κύριο μέλημά μας ήταν η διείσδυση στην παγκόσμια αγορά. Ωστόσο, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο έγινε μια μεγάλη στροφή στο επιχειρηματικό πλάνο μας, θέτοντας την τεχνογνωσία μας στη μάχη της διάγνωσης του κορωνοϊού. Αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε ένα τεστ που θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη χώρα μας, ώστε να μην εξαρτάται η εγχώρια προσφορά από εξωτερικές παραμέτρους. Ηδη η εταιρεία μας αναπτύσσει δύο τύπους κιτ μοριακής διάγνωσης. Υπό αυτό το πρίσμα, είμαστε σε συνεργασία με το Διαγνωστικό Εργαστήριο της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ καθώς και με τη Νanoplasmas και άλλες spin-off», τονίζει ο Σωτήρης Ξύδης, διευθυντής λειτουργιών στην EnzyQuest. Την ιδρυτική ομάδα συμπληρώνουν ο Λάμπρος Κούρτης με πλούσια επιχειρηματική δράση στον κλάδο αυτό στις ΗΠΑ και ο Γιάννης Βλατάκης. " ..............

   

  Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ

 • περισσότερα Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών συνδιοργανώνει με το ΚΕΜΕΛ μια σειρά από διαδικτυακά σεμινάρια και workshops

  06-15-2020

  Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών αναγνωρίζοντας ότι ένας σημαντικός παράγων επιτυχίας των Νεοφυών επιχειρήσεων είναι η εμπορική τους κερδοφόρα ανάπτυξη, συνδιοργανώνει με το
   ΚΕΜΕΛ μια σειρά από διαδικτυακά σεμινάρια και workshops με στόχο την εξοικείωση των ομάδων με τη στρατηγική “Go to Market”  και κυρίως την χρήση πρακτικών μεθόδων και αποτελεσματικών εργαλείων Marketing και Finance.

  Η θεματολογία θα προσαρμοστεί κατά φάση ανάπτυξης των ομάδων, και θα περιλαμβάνει αντικείμενα όπως :

  •    Εξέλιξη του Marketing και Business Model Canvas,
  •    ο κύκλος ζωής ενός πελάτη,
  •    η ιχνηλάτηση του αγοραστικού ταξειδιού του πελάτη,
  •    How to Get, Keep and Grow Customers,
  •    η διαχρονική εξέλιξη του Sales Funnel, η χρήση του ψηφιακού funnel σήμερα ,
  •    πως δημιουργείτε εσείς το δικό σας Marketing & Sales Funnel,
  •    η χρήση Google Analytics για την ανάλυση και βελτιστοποίηση των conversions,
  •    η σχέση της διαχρονικής αξίας του πελάτη προς το κόστος απόκτησής του,
  •    Problem Solving, δημιουργικότητα, πλάγια σκέψη κλπ.  Take away :

  Πως μπορείτε να εφαρμόσετε μια αποτελεσματική στρατηγική “Go To Market” η οποία θα σας βοηθήσει στην πορεία σας προς την σταδιακή κλιμάκωση και ανάπτυξη.

  Ως πρώτο βήμα θα γίνει μια διαδικτυακή  συνάντηση όπου θα αναλυθούν η φάσεις ανάπτυξης μιας Νεοφυούς επιχείρησης και με την συμβολή των ομάδων θα αποτυπωθεί η δική τους .

  Στη συνέχεια θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα των υπολοίπων τηλεδιασκέψεων με στόχο να γίνουν Workshops που θα είναι customized για τις ομάδες του Πάρκου .

  Σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://bit.ly/3dw5kpo

 • περισσότερα Πρόσκληση στο Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας Ignite Ideas - Round II που διοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη συν διοργάνωση της Nestlé Ελλάς

  06-13-2020

  Η Nestlé Ελλάς και το Κέντρο ACEin του ΟΠΑ διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα Ignite Ideas


  Το πρόγραμμα
  Ignite Ideas διοργανώνεται για δεύτερη φορά με πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς και υλοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin
  ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηριχθούν καινοτόμες προτάσεις με στόχο να υλοποιηθούν πιλοτικά σε πραγματικό περιβάλλον μέσω καθοδήγησης, του κατάλληλου επιχειρηματικού μοντέλου και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της κλιματική αλλαγής, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, οι θεματικοί τομείς του προγράμματος είναι:
  ●    Διαχείριση, ανακύκλωση ή/και επαναχρησιμοποίηση υλικών, συσκευασιών και απορριμμάτων (στάδια κυκλικής οικονομίας)
  ●    Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για το περιβάλλον
  ●    Βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και μεταφορές
  ●    Ανοιχτή θεματική ενότητα σε σχέση με το περιβάλλον
  Οι συμμετέχοντες, εφόσον διακριθούν, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν σημαντική υποστήριξη και καθοδήγηση από εξειδικευμένα στελέχη της Nestlé και του Κέντρου ACEin σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, με στόχο την ανάπτυξη και υλοποίηση της ιδέας τους σε πραγματικό περιβάλλον.


  Οι αιτήσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά εδώ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο ACEin στα τηλέφωνα 210 8203827/6988192275 ή στο e-mail acein@aueb.gr.
   

  Σχετικά με τη Nestlé
  Η Nestlé είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ροφημάτων παγκοσμίως. Με παρουσία σε 189 χώρες σε όλο τον κόσμο και 308.000 εργαζομένους, ο Όμιλος δεσμεύεται σε έναν σκοπό: να ενισχύσει την ποιότητα ζωής και να συνεισφέρει σε ένα πιο υγιές μέλλον. Η Nestlé προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών για τους ανθρώπους και  τα κατοικίδιά τους για κάθε στάδιο της ζωής τους.  Οι περισσότερες από 2.000 μάρκες της περιλαμβάνουν από προϊόντα με παγκόσμια αναγνώριση όπως ο Nescafé ή η Nespresso μέχρι αγαπημένες τοπικές μάρκες, όπως ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος και το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή. Η στρατηγική για Διατροφή, Υγεία και Ευεξία οδηγεί την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Nestlé βρίσκονται στην ελβετική πόλη Vevey, όπου η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 150 χρόνια.

  Για περισσότερες πληροφορίες Nestlé Ελλάς
  E-mail: eleni.stefanidou@gr.nestle.com
  Τηλ. 210 6884111
  https://www.nestle.gr/


  Πληροφορίες για το Κέντρο ACEin ΟΠΑ
  Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) δημιούργησε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), τη θερμοκοιτίδα του Πανεπιστημίου. Στόχος του Κέντρου ACEin αποτελεί η υποστήριξη νέων επιχειρηματικών σχημάτων και ερευνητικών ομάδων στην ανάπτυξη και υλοποίηση των καινοτόμων επιχειρηματικών τους ιδεών. Μεταξύ άλλων παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας, εκπαίδευσης, υποστήριξης, δικτύωσης. Το Κέντρο βοηθάει τα επωφελούμενα επιχειρηματικά σχήματα να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να προχωρήσουν από το στάδιο της ιδέας στο στάδιο της επιχειρηματικής υλοποίησης, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες επιτυχίας μέσα από συνεχή αλληλεπίδραση με την αγορά. Επίσης, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχειρηματική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.
  Στοιχεία Επικοινωνίας
  Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) ΟΠΑ
  E-mail: acein@aueb.gr
  Τηλ: 210 8203827/6988192275
  www.acein.aueb.gr

   

 • περισσότερα Πρόγραμμα Erasmus Νέοι επιχειρηματίες -Μια ακόμη επιτυχημένη επαγγελματική συνεργασία μεταξύ δυο επιχειρηματιών από την Ελλάδα & την Ισπανία

  06-11-2020

  Η Νέα Επιχειρηματίας από την Ισπανία, Ms Lucia Ramos Miramontes  με στόχο τη δημιουργία επιχείρησης στον κλάδο του σχεδίου, της διαφήμισης και του branding έχοντας ολοκληρώσει σχετικές σπουδές και ο Επιχειρηματίας Υποδοχής από την Ελλάδα, κ. Ευάγγελος Καραπέτσας με την επιτυχημένη επιχείρηση του «Another Circus» (https://www.anothercircus.com/) συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs για έξι μήνες, από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

  Μάλιστα ο κ. Καραπέτσας έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και προχώρησε και σε επόμενη «φιλοξενία» Νέου Επιχειρηματία κρίνοντας ότι τα οφέλη συμμετοχής στο πρόγραμμα για μια επιχείρηση υποδοχής είναι  σημαντικά.

  Αδιαμφισβήτητα, η συνεργασία τους ήταν αμφίδρομα πολύτιμη και εποικοδομητική. H Νέα επιχειρηματίας δηλώνει ότι η συνεργασία της με τον Επιχειρηματία υποδοχής τη βοήθησε να εξελιχθεί και σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.  

  Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και για μια ακόμη επιχειρηματική δικτύωση που υποστήριξε ο φορέας μας ΙΤΕ/ΕΤΕΠ-Κ, ως τοπικό σημείο επαφής του προγράμματος #ErasmusEntrepreneurs

  Λίγα λόγια από τους ίδιους τους συμμετέχοντες σχετικα με την εμπειρία τους:

  Lucia :

  "I decided to participate in the EYE program because after finishing my studies it was a way to get experience in a real company. I was interested in continuing to improve my skills in this field in order to have enough knowledge to work unifying product design with graphics.

  My participation in the EYE programe offered me the opportunity to work within the field that I have studied for quite a long time. It also gave me the opportunity to work in English, something that in Spain would not be very common."

  Benefits achieved

  "I have been in contact with new clients of European companies. Not only Greeks but I have worked for social networks in Germany, Romania and Portugal. Meeting different clients from other countries has given me the opportunity to learn to work with different methodologies for each of them.

   I have known how a design company is divided into its interior: different departments, coordinators and workspaces. Now I know that if I created a business I would need more people specialized in a specific field. I also understood the need for people with a degree in marketing within a design studio. Something that I had not considered until working within Another Circus. In short, speaking of my future business, the most rewarding thing has been learning how it works and the roles are divided within a study, working times and the internal organization of the company."

  This experience has been very rewarding for different reasons.

  First of all, the opportunity to work in a real company and learn how to carry out a project that will be appreciated by a large number of viewers.
  On the other hand, the fact of working in another language has been an achievement. All my colleagues have endeavored to interact with me in English and helped me to work in Greek when I needed it.

  I have learned how to communicate abroad. Both my HE and all the members of the company have taught me how to do work effectively and have helped me both in the workplace and personally.

  This business exchange relationship gave me the opportunity to learn new techniques in the use of 2D and 3D programs."

  Evangelos:

  "Hosting Lucia was  great for both HE and NE sides. She immediately was integrated by our team and felt as being part of it for long before. We discussed from very first day a lot about her plan and it was crystal clear for us. We tried to involve her directly to important projects that she had the opportunity to familiarize herself with an agency's structure, roles, methods, practices and tools. I personally made sure she would get the full clients’ brief before starting any creative execution so she has developed also an understanding on the strategic part of this business.

  Lucia has her dream and vision in the creative industry and getting to know from inside how a Greek Agency works, will make it 100% easier for her to project it in her own way in her own country. She also realised how important soft skills are as long as discovered the potential of collaborating with other talents and backgrounds. We also highlighted to her from the very beginning how important it is for a creative  professional to truly understand his clients' needs and work hard for their request and vision. Lucia understood this and proved it throughout her stay by working hard and deliver on time more than what was requested, on subjects that up to then she hasn’t ever before, by using tools and practices that most of the times where just introduced to her.

  It was a 100% successful collaboration that we would wish would last far longer."

   

περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣArrow
 • CheckedΗλεκτρονικό ταχυδρομείο & φιλοξενία ιστοσελίδων
 • CheckedΑσύρματη και ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • CheckedΓραμματειακή υποστήριξη
 • CheckedΧρήση εγκαταστάσεων (πχ αίθουσες συνεδριάσεων)
 • CheckedΔυνατότητα πρόσβασης σε ερευνητικά εργαστήρια
 • CheckedΥποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης, στη σύνταξη συμφωνητικών εκχώρησης δικαιωμάτων και στη διασφάλιση και προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ