ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;Arrow
περισσότεραArrow

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο του ρόλου του στη διάχυση της τεχνογνωσίας που παράγεται στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα. Το ΕΤΕΠ-Κ προσφέρει, στις εγκατεστημένες εταιρείες εξειδικευμένες επαγγελματικές υπηρεσίες με στόχο να:

 1. Επικεντρωθούν στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε καινοτόμες τεχνολογίες.
 2. Αξιολογήσουν και κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της διανοητικής τους ιδιοκτησίας.
 3. Αποκτήσουν ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ στην επιδίωξη της επίτευξης των επιχειρηματικών τους στόχων.
 4. Μεταφέρουν και υλοποιήσουν την τεχνολογία τους μέσω της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

  
 • 2ο Bootcamp MATCH & DEVELOP A START-UP Heraklion 22-24/02/2019

  01-19-2019


  Το σεμινάριο έχει τους παρακάτω στόχους:
  1.    Καθοδήγηση στη βελτίωση του επιχειρηματικού σχεδίου από επιστημονικό προσωπικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, ώριμους επιχειρηματίες και startuppers και συνεργαζόμενους φορείς.
  2.    Επιβράβευση της καλύτερης ιδέας με tablet και με απευθείας συμμετοχή της στη Β’ Φάση του επόμενου Διαγωνισμού.

  Το Bootcamp διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, το H2B HUB και τον oργανισμό Bizrupt, το απόγευμα της Παρασκευής 15.2.2019 στους χώρους του H2B HUB και το τριήμερο από το απόγευμα της Παρασκευής 22.2.2019 μέχρι την Κυριακή 24.2.2019 στο κεντρικό κτήριο του ΙΤΕ.
  Δηλώσεις συμμετοχής έως την Δευτέρα 28.1.2019.

  Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Αρτέμη Σαϊτάκη στο saitakis at stepc.gr και στο τηλέφωνο 2810-391908

  Δείτε επίσης το σχετικό πρόγραμμα εδώ

  Οι διοργανωτές

  Πρόγραμμα NBG Business Seeds / Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ / Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ / H2B HUB / Bizrupt

  περισσότερα
 • #EUandU – Είναι στο Χέρι Μας – Απασχόληση, Επενδύσεις και Επιχειρηματικότητα στην ΕΕ 29 & 30/01/2019

  01-18-2019


  Την Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (www.ec.europa.eu/greece/index_el.htm)

  διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,

  διήμερο συνέδριο αφιερωμένο στους νέους, την επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες απασχόλησης σε Ελλάδα και Ευρώπη!

  Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.euandu.eu/el/programme

  Περιορισμένος αριθμός θέσεων : https://bit.ly/2GWPsk8


   

  περισσότερα
 • ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/9/2018

  09-25-2018

  Όπως κάθε χρόνο, διοργανώνεται και φέτος η "Βραδιά Ερευνητή" από το  Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στις εγκαταστάσεις του στα Βασιλικά Βουτών, στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 17:00 - 23:00.  Η Βραδιά Ερευνητή είναι μια πανευρωπαϊκή γιορτή για την έρευνα και πραγματοποιείται παράλληλα σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις σε 36 χώρες. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της έρευνας στο ευρύ κοινό και η προσέλκυση νέων κυρίως ανθρώπων να δουν από κοντά ερευνητικά πειράματα και τεχνολογικά επιτεύγματα του ΙΤΕ.

  Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει, για 2η συνεχόμενη φορά, τη διάθεση βιβλίων από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σε ειδική τιμή, με σκοπό όλα τα έσοδα να διατεθούν για τις πρώτες ανάγκες των πυρόπληκτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, από την πρόσφατη φωτιά που κατέστρεψε τις φοιτητικές εστίες. Επίσης στη φετινή εκδήλωση θα φιλοξενηθούν το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης για να παρουσιάσουν οι μαθητές τα δικά τους επιστημονικά επιτεύγματα στους επισκέπτες της βραδιάς, καθώς και κατασκευές μαθητών που έχουν βραβευθεί στον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φυσικών Κρήτης.

  Παράλληλα,  στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, θα πραγματοποιηθεί το διαδραστικό εργαστήριο "O GDPR και οι 40 κλέφτες", το οποίο παρουσιάζει με απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο θέματα σχετικά με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην ψηφιακή εποχή, καθώς και η θεατρική παράσταση "Για έναν Οβολό…",  που αποτελεί ένα ταξίδι ανακάλυψης, ιστορίας, μύθου και συναισθημάτων, ειδικά σχεδιασμένο για να μυήσει παιδιά και εφήβους στα μυστικά της μοριακής έρευνας που συνδέεται με την πολιτισμική κληρονομιά.
  Θα ακολουθήσει Συναυλία με τον Ross Daly και τη Μαρίτζια Κατσούνα στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ.

  Η φετινή "Βραδιά Ερευνητή", εντάσσεται στο πλαίσιο του "Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς" (ΕΕΠΚ), που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο. Το σύνθημα του ΕΕΠΚ είναι: "Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον".

  Η "Βραδιά Ερευνητή 2018"  χρηματοδοτείται από την ΕΕ και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
  Πληροφορίες: Γιώργος Παπαμιχαήλ, 2810391904, george[at]stepc.gr


  ΧΟΡΗΓΟΙ

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΥΣΕΩΝ CATERING
  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  ANALAB
  ANTISEL AE
  SafeBlood BioAnalytica
  ΚΥΒΟΣ ΧΑΡΤΙΚΑ - ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
  ΝΕΡΟ ΚΡΥΣΤΑΛ
  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ

  ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  CRETALIVE

   

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  17:00    Έναρξη εκδήλωσης- προσέλευση κοινού

  17:30- 21:30 Παράλληλες δράσεις στο Αμφιθέατρο του ΙΤΕ «Γεώργιος Λιάνης»

  17:30-18:30
  «O GDPR και οι 40 κλέφτες».  Ένα διαδραστικό εργαστήριο που παρουσιάζει με απλό και διασκεδαστικό τρόπο θέματα για την προστασία προσωπικών δεδομένων στην ψηφιακή εποχή.
  Δημήτρης Γραμμένος, Ερευνητής Ινστιτούτου Πληροφορικής ΙΤΕ
  Ανθή Στρατάκη, Data Protection Officer, ITE


  19:00-20:00   Θεατρική παράσταση «Για έναν Οβολό…». Ένα ταξίδι ανακάλυψης, ιστορίας, μύθου και συναισθημάτων, ειδικά σχεδιασμένο για να μυήσει παιδιά και εφήβους στα μυστικά της μοριακής έρευνας που συνδέεται με την πολιτισμική κληρονομιά.
  Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων ΙΤΕ

  20:30-21:30    Συναυλία με τους Ross Daly και Μαρίτζια Κατσούνα

  18:00-21:30

   Περιήγηση στα εκθέματα:
  - των Ερευνητικών Ινστιτούτων του ΙΤΕ
  -Στις βραβευμένες κατασκευές μαθητών στον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης
  - του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου  

  Επίσκεψη στο περίπτερο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης
  21:30-23:00    Εκδήλωση με Μουσική   

   

  Το έργο SHERIF (reSearch is sERIous Fun) έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 της ΕΕ βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης Νο 818506

  Σημαντική Σημείωση

  Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση «ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2018», που θα πραγματοποιηθεί στο ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ στο Ηράκλειο Κρήτης, από 17.00 έως 24.00 την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018,  είναι δημόσια εκδήλωση και πρόκειται να βιντεοσκοπηθεί ενώ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα ληφθούν και φωτογραφίες. Με τη συμμετοχή σας δηλώνετε ότι γνωρίζετε τη συλλογή και χρήση των δεδομένων εικόνας/ήχου και συναινείτε σε αυτή.

   

  περισσότερα
 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/9/2018: "Επιστήμη και Τεχνολογία στον Πολιτισμό: Όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον"

  09-19-2018

  Τη Δευτέρα 24/9, στις 18.00 - 21.00,  στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 (ΕΕΠΚ), το ΙΤΕ διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση για το κοινό στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με θέμα: "Επιστήμη και Τεχνολογία στον Πολιτισμό:  Όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον".


  Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων της "Βραδιάς Ερευνητή 2018" και στοχεύει να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας στον πολιτισμό, να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο. Το σύνθημα του ΕΕΠΚ είναι: "Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον".


  Η πολιτιστική κληρονομιά έχει οικουμενική αξία για εμάς ως άτομα, κοινότητες και κοινωνίες. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να διατηρηθεί και να κληροδοτηθεί στις μελλοντικές γενιές. Παρόλο που η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στο παρελθόν ή ότι είναι κάτι το στατικό, στην πραγματικότητα εξελίσσεται μέσα από την ουσιαστική συμμετοχή μας σε αυτή. Επιπλέον, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης, καθώς η μελέτη της μπορεί να δώσει το έναυσμα για ένα διαπολιτισμικό διάλογο, μέσω του οποίου θα αναδυθούν τα κοινά μας στοιχεία μέσα από την πολυμορφία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε λαού.   
  Ερευνητές του ΙΤΕ θα παρουσιάσουν  τα επιτεύγματα των Ινστιτούτων του και θα προσπαθήσουν να συνδέσουν μέσω της έρευνας και της τεχνολογίας, το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  18.00 - 18. 15     Προσέλευση
  18.15 - 18.30      Χαιρετισμοί
  18.30 - 19.00      "Ανάλυση DNA: Συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν"
                             Δρ. Δημήτρης Καφετζόπουλος, Ερευνητής,  Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, ΙΤΕ

  19.00 - 19.30    "Το ταξίδι μιας δέσμης λέιζερ στο χρόνο: Από το αύριο στη Μινωική εποχή"
                             Δρ. Παρασκευή Πουλή Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής & Λέιζερ, ΙΤΕ

  19.30 - 20.00    "Μελετώντας την εξέλιξη του ανθρώπου με τη χρήση υπολογιστικών εργαλείων"
                            Δρ. Παύλος Παυλίδης, Ερευνητής, Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ

  20.00 - 20.30    "Οι ρίζες της Ιατρικής Ακριβείας στην Ιπποκρατική Συλλογή"   (δείτε εδώ την παρουσίαση)
                             Καθ. Αικατερίνη Αλεξίου - Χατζάκη, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμ.Ιατρικής
          
  20.30 - 21.00     "Παράκτια γεωαρχαιολογία -  Αναζήτηση και προστασία του κρυμμένου στηθάλασσα παρελθόντος" (δείτε εδώ την παρουσίαση)
                             Δρ. Νικολαος Καμπανης, Δ/ντης Ερευνών, Εργαστήριο Παράκτιας & Θαλάσσιας Έρευνας, Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών, ΙΤΕ

   

  21.00                   Ερωτήσεις - Συζήτηση

   

   

   

  Πληροφορίες: Γιώργος Παπαμιχαήλ, 2810391904, george[at]stepc.gr

  περισσότερα
περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣArrow
 • CheckedΗλεκτρονικό ταχυδρομείο & φιλοξενία ιστοσελίδων
 • CheckedΚαθημερινή συλλοφή & διανομή αλληλογραφίας
 • CheckedΑσύρματη και ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • CheckedΓραμματειακή υποστήριξη
 • CheckedΧρήση εγκαταστάσεων Πάρκου (κουζίνα, εκτυπωτές, αίθουσες συνεδριάσεων κλπ)
 • CheckedΔυνατότητα πρόσβασης σε ερευνητικά εργαστήρια
 • CheckedΥποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης, στη σύνταξη συμφωνητικών εκχώρησης δικαιωμάτων και στη διασφάλιση και προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας
περισσότεραArrow
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣArrow
Βραδιά Ερευνητή,
28 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας
Βραδιά Ερευνητή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας