περισσότεραArrow

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο του ρόλου του στη διάχυση της τεχνογνωσίας που παράγεται στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα. Το ΕΤΕΠ-Κ προσφέρει, στις εγκατεστημένες εταιρείες εξειδικευμένες επαγγελματικές υπηρεσίες με στόχο να:

 1. Επικεντρωθούν στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε καινοτόμες τεχνολογίες.
 2. Αξιολογήσουν και κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της διανοητικής τους ιδιοκτησίας.
 3. Αποκτήσουν ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ στην επιδίωξη της επίτευξης των επιχειρηματικών τους στόχων.
 4. Μεταφέρουν και υλοποιήσουν την τεχνολογία τους μέσω της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

  
 • περισσότερα Επιστήμονες από το Κοινό Κέντρο Ερευνών της ΕΕ (JRC) σχεδίασαν ένα νέο υλικό ελέγχου

  04-02-2020

  με το οποίο τα εργαστήρια μπορούν να ελέγξουν την αποτελεσματική λειτουργία των τεστ για κορονοϊό και να αποφύγουν τα λανθασμένα αποτελέσματα
   

  Πληροφορίες στον σύνδεσμο https://ec.europa.eu/jrc/en/news/new-control-material-developed-jrc-scientists-help-prevent-coronavirus-test-failures

 • περισσότερα EIT Digital Venture Program

  04-01-2020

  Άνοιξαν οι αιτήσεις για την τρίτη έκδοση του ευρωπαϊκού προγράμματος που βοηθά πρώιμες startups με καθοδήγηση και χρηματοδότηση έως €25.000 ανά εταιρεία!

  Το  EITDigitalVenture Program είναι το μοναδικό πρόγραμμα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που απευθύνεται σε πρώιμες νεοφυείς ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας. Διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Found.ationστην περιοχή των ανατολικών Βαλκανίων (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία) σε συνεργασία με το EITDigital, ενώ συνολικά περιλαμβάνει 20 ευρωπαϊκές χώρες.

  Πρόκειται για έναν accelerator σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθήσει τις νέες startups να:

  • Αναπτύξουν και ολοκληρώσουν το προϊόν τους σε στάδιο λειτουργικού πρωτοτύπου (MVP) με τη βοήθεια έμπειρων μεντόρων από την ομάδα του Found.ationκαι το δίκτυο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας
  • Δώσουν νομική υπόσταση στην εταιρεία τους
  • Αναζητήσουν την πρώτη τους χρηματοδότηση

  Το 2020 το πρόγραμμα φιλοδοξεί να υποστηρίξει με πιο ουσιαστικό τρόπο τις ομάδες που θα ολοκληρώσουν τον κύκλο επιτάχυνσης, καθώς εκτός από τις €15.000 ευρώ που θα λάβει η κάθε μία, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν επιπλέον €10.000 αν βρουν τον πρώτο τους χρηματοδότη μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου (συνολικά €25.000).

  Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

 • περισσότερα Κορωνοϊός – Δωρεάν χρήση της εφαρμογής CityzenApp από τους Δήμους

  03-17-2020

  Η εταιρεία NovelTech του Science & Technology Park of Crete (STEP-C) με την εφαρμογή της CityzenApp στηρίζει την προσπάθεια για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και προστασία του προσωπικού των Δήμων. Το CityzenApp, απαντώντας στις αυξημένες ανάγκες των Δήμων και στηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοβουλία της Πολιτείας DigitalSolidarityGR για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, και της εργασίας από το σπίτι (τηλε-εργασία), προχωρά στην παροχή δωρεάν χρήσης του από τους Δήμους. Στόχος της δράσης, είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις, να διευκολυνθούν οι Δημότες και οι Επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους με τους Δήμους, να διευκολύνει την τηλε-εργασία για το προσωπικό των Δήμων, και να αποτελέσει ένα κανάλι άμεσης επικοινωνίας του Δήμου με τους Δημότες για όσο διάστημα «μένουμε σπίτι».

  Δείτε εδώ πληροφορίες

 • περισσότερα 4ος κύκλος προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, Project Future και στο Ηράκλειο

  03-10-2020

  Ξεκινάει ο 4ος κύκλος του Project Future σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη  και Ηράκλειο Κρήτης

  Η Τράπεζα Πειραιώς, υποστηρίζοντας ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους, υλοποιεί και διευρύνει το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future. Ο 4ος κύκλος του προγράμματος πραγματοποιείται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά, στο Ηράκλειο Κρήτης.

  Το Project Future δίνει σε νέους πτυχιούχους τα εφόδια και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Στους τρεις κύκλους που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, περίπου 1.100 νέοι εκπαιδεύτηκαν μέσω του Project Future και του ReGeneration, ενώ περισσότεροι από 460 εξειδικεύτηκαν μέσα από τις στοχευμένες εκπαιδεύσεις του Project Future τον 1ο χρόνο.

  Tο 70% των νέων που έλαβε εξειδικευμένη εκπαίδευση έχει βρει εργασία σε μία από τις 500 συνεργαζόμενες εταιρείες και το 90% αυτών συνεχίζει να εργάζεται και μετά το πρώτο εξάμηνο απασχόλησης, ενώ η διαδικασία τοποθέτησης είναι δυναμική και το ποσοστό αυξάνεται συνεχώς.

  Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, με αφορμή την έναρξη του 4ου κύκλου, "η Τράπεζα Πειραιώς στέκεται ουσιαστικά δίπλα στους νέους της χώρας με το Project Future, το οποίο ξεκινήσαμε το 2018 και σταθερά διευρύνουμε. Η επιτυχία του προγράμματος αποτυπώνεται στο υψηλό ποσοστό απορρόφησης των νέων στην αγορά εργασίας και στο γεγονός ότι εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πιστέψει σε αυτό, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κάνουμε για να βοηθήσουμε τους νέους".

  Το Project Future γεφυρώνει την απόσταση μεταξύ της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν εξειδίκευση, να εξελιχθούν επαγγελματικά και προσωπικά, και να βρουν μια θέση εργασίας. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ πολύτιμη είναι και η συμβολή της Google, του Facebook και της Code.Hub, του BCA, του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας του Ομίλου Πειραιώς Εξέλιξη, της ΕΑΣΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

  Για τον 4ο κύκλο του προγράμματος οι νέοι πτυχιούχοι έχουν την δυνατότητα να εξειδικευτούν, στην Αθήνα στους τομείς Data and Decision Science, Digital Marketing,  .Net, Mobile Apps Development|Android, στη Θεσσαλονίκη σε Data and Decision Science και .Net, και στο Ηράκλειο Κρήτης στο Supply Chain.

  Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 4ο κύκλο υποβάλλονται από τις 4 Μαρτίου 2020, στην ιστοσελίδα https://www.projectfuture.gr.

 • περισσότερα Techfounders Accelerator- Υποβολή αιτήσεων

  03-03-2020

  Έχετε δημιουργήσει μια start-up ή είστε στα αρχικά στάδια και ψάχνετε για τους πρώτους πελάτες σας;

  Το διάσημο TechFoundersAccelerator του Πολυτεχνείου του Μονάχου άνοιξε τις αιτήσεις του για το 12ο κύκλο.

  Υποβάλετε αίτηση για να υλοποιήσετε ένα πιλοτικό έργο με έναν από τους κορυφαίους συνεργάτες του κλάδου @ALDI @DATEV @Festo @ Knorr-Bremse @Miele,

  λάβετε χρηματοδότηση 25.000 ευρώ και επωφεληθείτε από το μοναδικό τους δίκτυο!

  Υποβολή αιτήσεων εδώ

   

 • περισσότερα Δηλώσεις καθ. ΝεκτάριουΤαβερναράκη, Προέδρου Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας

  02-14-2020

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης " Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν", που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/02/2020 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Προέδρος του ΙΤΕ, καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης ως συμμετέχων στο πάνελ για τον ρόλο των ερευνητικών ιδρυμάτων στο οικοσύστημα καινοτομίας, με συντονιστή τον κ.Μιχάλη Δρίτσα, (γραφείο Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας), ανέφερε:

  "Η πρώτη ύλη για την καινοτομία είναι να υπάρχει ένα γερό θεμέλιο έρευνας, δηλαδή ένα περιβάλλον αριστείας στη διαδικασία της ανακάλυψης. Χρειάζεται επίσης να υπάρχουν εκείνες οι δομές και οι μηχανισμοί που θα επιτρέψουν στην έρευνα και τα αποτελέσματά της να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος της πραγματικής Οικονομίας, της Επιχειρηματικότητας και της ίδιας της Κοινωνίας.
  Το ΙΤΕ έχει μεγάλη συσσωρευμένη εμπειρία στον τομέα αυτό και διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια τους μηχανισμούς που στοχεύουν σε αυτό:

  • Το Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης το οποίο αποτελεί μια θερμοκοιτίδα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που θέλει να αλληλεπιδράσει με ερευνητικά εργαστήρια και
  • Το Δίκτυο Πράξη  ένα από τα πιο έμπειρα γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας, που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλούς φορείς σε όλη τη χώρα, αποτελώντας πλέον μια εθνική υποδομή που τίθεται και στην υπηρεσία της Πολιτείας"

 • περισσότερα Εσπερίδα με θέμα «Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που την στηρίζουν», 14/02/2020

  02-10-2020

  Το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, το H2B HUB, ο Οργανισμός Bizrupt, η Περιφέρεια Κρήτης, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Metavallon και η Bayer Hellas σας προσκαλούν στην εσπερίδα "Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν", την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 16:30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9, 71202 Ηράκλειο Κρήτης)

   

  Δείτε το πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή εδώ

   

   

 • περισσότερα Match and Develop a Startup Heraklion 3.0

  02-06-2020

  Το Match & Develop a Startup ξεκινάει με δύο warm-up workshops στις 7 & 8 Φεβρουαρίου.

  Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ:

  7/2bit.ly/3708bTr

  8/2bit.ly/2vdeA0c

περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣArrow
 • CheckedΗλεκτρονικό ταχυδρομείο & φιλοξενία ιστοσελίδων
 • CheckedΑσύρματη και ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • CheckedΓραμματειακή υποστήριξη
 • CheckedΧρήση εγκαταστάσεων (πχ αίθουσες συνεδριάσεων)
 • CheckedΔυνατότητα πρόσβασης σε ερευνητικά εργαστήρια
 • CheckedΥποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης, στη σύνταξη συμφωνητικών εκχώρησης δικαιωμάτων και στη διασφάλιση και προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ