περισσότεραArrow

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο του ρόλου του στη διάχυση της τεχνογνωσίας που παράγεται στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα. Το ΕΤΕΠ-Κ προσφέρει, στις εγκατεστημένες εταιρείες εξειδικευμένες επαγγελματικές υπηρεσίες με στόχο να:

 1. Επικεντρωθούν στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε καινοτόμες τεχνολογίες.
 2. Αξιολογήσουν και κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της διανοητικής τους ιδιοκτησίας.
 3. Αποκτήσουν ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ στην επιδίωξη της επίτευξης των επιχειρηματικών τους στόχων.
 4. Μεταφέρουν και υλοποιήσουν την τεχνολογία τους μέσω της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

  
 • περισσότερα Πρόγραμμα Erasmus Νέοι επιχειρηματίες -οφέλη και για τους επιχειρηματίες υποδοχής

  07-18-2019

  "Πέντε καλοί λόγοι για να δώσετε ώθηση στην επιχείρηση σας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus Νέοι επιχειρηματίες"

  Διαβάστε το σχετικό άρθρο της Paloma Cantero-Gomez
  εδώ

   

 • περισσότερα Ξεκίνησε ο 10ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας

  07-11-2019

  Για 10η συνεχή χρονιά, η Εθνική Τράπεζα διοργανώνει το Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας #NBGBusinessSeeds, αναδεικνύοντας πρωτότυπες ιδέες και ενισχύοντας τη δημιουργικότητα των νέων!

  Όλοι οι συμμετέχοντες -ανεξαρτήτως πρόκρισης- προσκαλούνται σε δράσεις ενημέρωσης, δικτύωσης και καθοδήγησης σε Αθήνα και Περιφέρεια, ενώ οι ομάδες που θα διακριθούν θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δωρεάν υπηρεσίες από συνεργαζόμενες εταιρείες και φορείς.

  Μάθε περισσότερα και απελευθέρωσε κι εσύ την ιδέα σου: www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition

 • περισσότερα 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ MENTECH ΕΤΕΠ-Κ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ 27-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

  07-01-2019

  Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο ΕΤΕΠ-Κ η 2η συνάντηση των εταίρων του έργου MENTECH.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης:

  α.Παρουσιάστηκε από την ΕΔΑΠ ΕΤΕΠ-Κ ΑΕ (Εταιρεία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Α.Ε.) η έρευνα σχετικά με τα προγράμματα one-on-onementoringπου έχουν υλοποιηθεί σε Ευρωπαϊκές χώρες και η μεταξύ τους σύγκριση σε σχέση με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Επιπλέον συζητήθηκε η  επιλογή του κατάλληλου μοντέλου που θα εφαρμοστεί από το MENTECH.

  β.Παρουσιάστηκαν από το Τεχνολογικό Πάρκο Tartu (Εσθονία) τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις ανάγκες και τις προσδοκίες mentoringνεοφυών επιχειρήσεων και δυνητικών επιχειρηματιών καθώς και υποψήφιων νέων μεντόρων.

  Τα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης στην επόμενη συνάντηση των εταίρων (Βρυξέλλες), όπου θα οριστικοποιηθεί η μεθοδολογία κατάρτισης των νέων μεντόρων. Η κατάρτιση των μεντόρων προγραμματίζεται να γίνει στην Ισπανία, στις αρχές του 2020 με διοργανωτή το Τεχνολογικό Πάρκο Espaitec(Βαλένθια).

   

 • περισσότερα ESMARTCITY DATATHON 28 ΙΟΥΝΙΟΥ - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

  06-28-2019

  Το ESMARTCITY DATATHON αρχίζει στις 28/6/2019 στις 18:00 με την εναρκτήρια εκδήλωση στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών που θα υποστηριχθεί με διαδικτυακή μετάδοση!!!

  Μια πόλη είναι Έξυπνη όταν «οι επενδύσεις στο ανθρώπινο και κοινωνικό κεφάλαιο και οι παραδοσιακές (μεταφορικές) και σύγχρονες (ΤΠΕ) υποδομές τροφοδοτούν την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη και την υψηλή ποιότητα ζωής, με συνετή διαχείριση φυσικών πόρων, μέσω συμμετοχικής διακυβέρνησης». H Έξυπνη Πόλη βρίσκει μία ισορροπία μεταξύ οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών απαιτήσεων, εστιάζοντας στην Έξυπνη Αειφόρο Πράσινη Ανάπτυξη.

  Οι σύγχρονες πόλεις έχουν πολλούς λόγους να αλλάξουν ώστε να προσφέρουν πιο σύγχρονες και πληρέστερες υπηρεσίες προς τους πολίτες τους εκμεταλλευόμενες τις σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές. Αλλά και για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας τους, βρίσκοντας ένα βιώσιμο μοντέλο συντήρησης και αναβάθμισης των τεχνολογικών τους υποδομών.

  Τα Ανοικτά Δεδομένα συνεισφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση μετατρέποντας την πόλη σε ένα σύστημα που προάγει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, επιτρέποντας τη δημιουργία νέων υπηρεσιών πάνω από υπάρχουσες υποδομές σπάζοντας τα στεγανά (breaking the silos) μεταξύ εφαρμογών και ενισχύοντας τα αστικά οικοσυστήματα καινοτομίας και συνδημιουργίας.

  Με αυτό το σκεπτικό του έργο Esmartcity που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Mediterranean διοργανώνει το διάστημα 28 Iουνίου - 15 Ιουλίου 2019 ένα διαγωνισμό Datathon στον οποίο καλούνται να συμμετάσχουν ΜΜΕ στον τομέα της πληροφορικής και επεξεργασίας δεδομένων. Θα τους παρασχεθούν υποσύνολα δεδομένων της πόλης των Πατρών που έχουν προκύψει από εγκαταστάσεις διαφόρων φορέων της περιοχής, με ζητούμενο την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών σε τομείς όπως της πρόγνωσης ενεργειακής κατανάλωσης, της αντίδρασης των πολιτών σε γεγονότα που συμβαίνουν στην πόλη.

  Βραβεία

  Ο διαγωνισμός ESMARTCITY DATATHON θα ανακηρύξει δύο νικήτριες επιχειρήσεις, οι οποίες θα λάβουν ως έπαθλο το χρηματικό ποσό των 1.000€ η πρώτη και 500€ η δεύτερη.

  Τα υποσύνολα δεδομένων θα παρουσιαστούν στις 28 Ιουνίου 2019 στις εταιρείες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Οι εταιρείες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στις 11 και 12 Ιουλίου 2019. Κατά το διάστημα 28 Iουνίου - 10 Ιουλίου μέντορες θα παρέχουν διευκρινήσεις επί των τυχόν ερωτημάτων των συμμετεχουσών εταιρειών. Οι τρεις καλύτερες ιδέες θα βραβευτούν σε ειδική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου 2019.

   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Δρ. Α. Καλογερά (kalogeras@isi.gr) και Δρ. Χ. Αλεξάκο (alexakos@isi.gr).

 • περισσότερα 9ο Ετήσιο Capital Link CSR Forum «Επενδύσεις, Εξωστρέφεια & Κοινωνική Υπευθυνότητα: Πυλώνες για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»

  06-21-2019

  Την Τρίτη, 25 Ιουνίου, από τις 10 πμ στο Athens Hilton Hotel, καλωσορίζουμε μια πλειάδα εξαιρετικών ομιλητών, περισσότερες από 40 μεγάλες εταιρείες και περίπου 100 ΜΚΟ, σε ένα Συνέδριο-θεσμό που αναδεικνύει ότι η ανάπτυξη και η ευημερία, είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επιτυχημένη πορεία των επιχειρήσεων.

  Το Συνέδριο θα κλείσει με τη βράβευση της χαρισματικής Μαριάννας Πολιτοπουλου, Προέδρου & Διευθύνουσας Συμβούλου της ΝΝ και του εξαιρετικού Οργανισμού “The Hellenic Initiative” που δημιούργησαν επιφανείς Έλληνες του Εξωτερικού για να βοηθήσουν την Ελλάδα.

  Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας στο:
  http://csringreece.gr/forum/2019/register.php

  Δείτε εδώ την agenda του Συνεδρίου:http://csringreece.gr/forum/2019/agenda.php

 • περισσότερα 7η χρόνια Evolve Award Greece

  06-13-2019

  To Envolve Award Greece επιστρέφει για 7η χρονιά και συνεχίζει να υποστηρίζει νέες επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες.

   

  Εάν έχεις μια επιχειρηματική ιδέα που χρειάζεται υποστήριξη τότε το Envolve Award Greece σε αφορά!

   

  Ολοκλήρωσε την αίτησή σου σε 5 απλά βήματα και δες την επιχείρησή σου να απογειώνεται.

   

  Περισσότερες πληροφορίες έδω:https://envolveglobal.org/el/envolve-awards/envolve-award-greece/

 • περισσότερα 7ο Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation - EKEFE DEMOKRITOS - 1-11.7.19

  06-10-2019

  Ιούλιος στον Δημόκριτο. Για δύο συνεχόμενες εβδομάδες από την 1η έως τις 11 Ιουλίου εκδηλώσεις, διαλέξεις και συναντήσεις στα πλαίσια του 54ου Θερινού Σχολείου και του 7ου Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation θα αναδείξουν τη διεπιστημονικότητα της Έρευνας, την πρόοδο στις εκθετικές τεχνολογίες και τις ραγδαίες αλλαγές που φέρνουν στην καθημερινότητά μας, τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη της καινοτομίας.

  Θερινό Σχολείο, 1 – 11 Ιουλίου

  Ο αρχαιότερος θεσμός Θερινού Σχολείου στην Ελλάδα γίνεται φέτος 54 χρονών.  Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις θετικές επιστήμες, στρατηγικές και κατευθύνσεις στην αγορά εργασίας, δεξιότητες στην υψηλή τεχνολογία, ηθική και δεοντολογία στην έρευνα θα είναι από τα θέματα που το φετινό σχολείο θα αναδείξει απευθυνόμενο σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε : http://summerschool.demokritos.gr/

  Μετά την τεράστια επιτυχία του SingularityU GreeceSummit που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2018, το 2ο SingularityU Youth Event, θα διεξαχθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκρίτου στις 10 Ιουλίου.  Φοιτητές και κοινό θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν νέα δεδομένα για τις εκθετικές τεχνολογίες: τεχνητή νοημοσύνη, νανοτεχνολογία, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, βιοτεχνολογία. Μια δυναμική εκδήλωση σχεδιασμένη για νέους επιστήμονες.

  7ο Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation, 9 – 11 Ιουλίου

  Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ο Δημόκριτος οργανώνει και συντονίζει εκδηλώσεις στην έρευνα και την καινοτομία. Φέτος γιορτάζουμε τα πρώτα αποτελέσματα του πρωτοποριακού Προγράμματος  Βιομηχανικών Υποτροφιών – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ολοκληρώνει τον δεύτερο χρόνο υλοποίησής του. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Διεθνής Ημερίδα για τις Ηλεκτρονικές Υποδομές (e-infrastructures) και τη διαχείριση επιστημονικών δεδομένων στο πλαίσιο του European Open Science Cloud (Creating platform-driven e-infrastructure innovation on EOSC) με συμμετοχή προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΣΠΑ. Η τελευταία μέρα του forum είναι αφιερωμένη σε συνέργειες έκτος Ευρώπης μέσω του Προγράμματος Enrich, καθώς και την δυνατότητα συνεργασιών μέσω διακρατικών χρηματοδοτήσεων και του Horizon Europe. Τέλος, θα διοργανωθεί matchmaking event με την συνεργασία του Δικτύου Πράξη, στην οποία συμμετέχουν εταιρίες, ερευνητικά κέντρα και πρεσβείες. 

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε : http://events.demokritos.gr

 • περισσότερα Data-driven Open Innovation

  06-06-2019

  Η εκμετάλλευση των μεγάλων (ανοιχτών) δεδομένων μπορεί να προσδώσει στην καινοτομία προστιθέμενη αξία για την ανάπτυξη των περιφερειών.

  Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Η2Β ΗUB, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον ΕΛ/ΛΑΚ διοργανώνει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ODEΟN (Open Data for European Open iNnovation) την ενημερωτική εκδήλωση “Data-driven Open Innovation” τη Δευτέρα 10/06, στις 17:30, στο χώρο του H2B HUB (Κορωναίου 14, 3ος Όροφος).

περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣArrow
 • CheckedΗλεκτρονικό ταχυδρομείο & φιλοξενία ιστοσελίδων
 • CheckedΑσύρματη και ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • CheckedΓραμματειακή υποστήριξη
 • CheckedΧρήση εγκαταστάσεων (πχ αίθουσες συνεδριάσεων)
 • CheckedΔυνατότητα πρόσβασης σε ερευνητικά εργαστήρια
 • CheckedΥποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης, στη σύνταξη συμφωνητικών εκχώρησης δικαιωμάτων και στη διασφάλιση και προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ