περισσότεραArrow

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο του ρόλου του στη διάχυση της τεχνογνωσίας που παράγεται στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα. Το ΕΤΕΠ-Κ προσφέρει, στις εγκατεστημένες εταιρείες εξειδικευμένες επαγγελματικές υπηρεσίες με στόχο να:

 1. Επικεντρωθούν στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε καινοτόμες τεχνολογίες.
 2. Αξιολογήσουν και κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της διανοητικής τους ιδιοκτησίας.
 3. Αποκτήσουν ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ στην επιδίωξη της επίτευξης των επιχειρηματικών τους στόχων.
 4. Μεταφέρουν και υλοποιήσουν την τεχνολογία τους μέσω της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

>Γενικές Συνελεύσεις - Ισολογισμοί ΕΔΑΠ-ΕΤΕΠΚ Α.Ε.

  
 • περισσότερα Εκδήλωση με θέμα "Open data: what, why, when & how " 1 & 2 Δεκεμβρίου

  11-26-2020

  Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ, διοργανώνει ένα διήμερο με online σεμινάρια σχετικά με τα ανοιχτά δεδομένα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ODEON (Open Data for European Open iNnovation).

  Σε ποιους απευθύνεται:
  Πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εν δυνάμει επιχειρηματίες, με σκοπό να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν με τα ανοιχτά δεδομένα και τη χρήση τους με σκοπό την παραγωγή κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών ωφελειών.

  Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ODEON (Open Data for European Open iNnovation) στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας και της πρόσβασης σε ανοιχτά και μεγάλα δεδομένα που δημοσιεύονται από δημόσιους οργανισμούς στο πλαίσιο ανοικτών κυβερνητικών πολιτικών και στη στήριξη της ανάπτυξης και της καινοτομίας εταιρειών μέσω της ανοιχτής χρήσης δεδομένων.

  Η συμμετοχή είναι δωρεών!
  Η εγγραφή είναι υποχρεωτική. Δεν χρειάζετε να εγγραφείτε ξανά για τη 2η ημέρα.

  Δύο ημέρες με διαδικτυακά σεμινάρια για πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, 18:00-20:00.

   

  Εγγραφή: https://bit.ly/OpenData-ODEON

  Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την Agenda εδώ

   

   

   

   

 • περισσότερα Το ανανεωμένο site της Βραδιάς του Ερευνητή βρίσκεται στον αέρα!!

  11-19-2020

  Η Βραδιά του Ερευνητή έχει αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο site μέσα από το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμες όλες οι δράσεις της.
  Οι επισκέπτες του https://researchersnight.gr/ μπορούν να δουν τα προφίλ των ερευνητών που συμμετέχουν στη δράση “Chat lab”, μία δράση ιδανική κατά την περίοδο του απαγορευτικού. Το “Chat lab” δίνει την ευκαιρία σε σχολεία, οικογένειες και άλλες ομάδες να συνομιλήσουν από την ασφάλεια της τάξης τους ή του σπιτιού τους με ερευνητές διαφόρων επιστημονικών περιοχών και να λάβουν αξιόπιστες απαντήσεις στα ερωτήματά τους.
  Επιπλέον, στο site θα ανεβαίνουν βίντεο από ερευνητές των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, οι οποίοι θα εξηγούν την έρευνα που διεξάγεται σε αυτά και τη σημασία της στην καθημερινότητά μας. Πώς είναι ένα “έξυπνο” σπίτι; Πώς θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος; Αυτά είναι δύο από τα δεκάδες ενδιαφέροντα θέματα των βίντεο που θα ανεβαίνουν σταδιακά μέχρι και τη Βραδιά (27/11). Γι’αυτό μη ξεχνάτε να επισκέπτεστε συχνά το site!
   
 • περισσότερα Φορητή συσκευή ανίχνευσης κορωνοϊού made in Greece (Άρθρο της Δέσποινας Κόντη στην Καθημερινή)

  11-17-2020

  Μια ανάσα πριν από την εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος της βρίσκεται η νεοφυής εταιρεία Biopix-T, που δημιουργήθηκε από ερευνητές του Ινσιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας IMBB του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας στην Κρήτη, η οποία φιλοδοξεί να βγάλει στην αγορά τη φορητή συσκευή Iris στις αρχές του νέου έτους!


  Δείτε το Άρθρο της Καθημερινής για την εταιρεία Biopix-T που στεγάζεται στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης εδώ

 • περισσότερα Νέο Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Εξαγωγικής Δυναμικής Καινοτόμων Τεχνολογικών Επιχειρήσεων

  11-17-2020

  Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, εγκαινιάζει ένα νέο Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Εξαγωγικής Δυναμικής Καινοτόμων Τεχνολογικών Επιχειρήσεων.

   

  Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό US-MAC (US Market Access Center, www.usmarketaccess.com) και αποτελεί τη συνέχεια της συνεργασίας της Enterprise Greece µε αναγνωρισμένους φορείς στο εξωτερικό, για την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου της καινοτομίας – τεχνολογίας και υπηρεσιών.

   

  Το Πρόγραμμα έχει τίτλο “Thriving in the Storm” και απευθύνεται σε υφιστάμενες και νέες τεχνολογικές επιχειρήσεις που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους στις ΗΠΑ και ευρύτερα σε  διεθνείς αγορές.  Στόχος του είναι η εκπαίδευση των επιχειρήσεων από τα στελέχη του οικοσυστήματος της Silicon Valley και η ενίσχυση της εξαγωγικής τους ικανότητας.

   

  Στον πρώτο κύκλο που  θα υλοποιηθεί  το Δεκέμβριο 2020, θα συμμετέχουν 12 ελληνικές επιχειρήσεις βάσει αξιολόγησης που θα διενεργηθεί από τον US-MAC. Θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν  μελλοντικά και να αποκομίσουν τα οφέλη του προγράμματος.

   

  Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή εκδήλωση “Thriving in the Storm” την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:30, προκειμένου να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον πρώτο του κύκλο.

   

  Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε εδώ και εδώ

 • περισσότερα Κάντε αίτηση στο VentureGarden μέχρι Τετάρτη 18/11

  11-13-2020

  Οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο του δωρεάν προγράμματος επιχειρηματικότητας, Venture Garden, στο Ηράκλειο μολις άνοιξαν.
  Η συνεργασία του Alba Graduate Business School, The American College of Greece με το Bizrupt 
  εδραιώνει στην Κρήτη το επιτυχημένο πρόγραμμα VentureGarden για την υποστήριξη επιχειρηματιών, startupers και όσων έχουν μια επιχειρηματική ιδέα

  Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο VentureGarden θα παρακολουθήσουν 8 μαθήματα (έναρξη μαθημάτων στις 7 Δεκεμβρίου 2020), τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ηλεκτρονικά, κι αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα έχουμε περιορισμένη φυσική παρουσία στους χώρους του Bizrupt. 

  Οι αιτήσεις είναι ανοικτές έως την Τετάρτη 18/11

  Για περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/VGHeraklion

  Αιτήσεις συμμετοχής: link εδώ

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • περισσότερα Πρόσκληση συμμετοχής στο ATHEX Innovation | Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών & Κέντρο ACEin ΟΠΑ

  11-13-2020

  ΟΙ αιτήσεις γα το  «ATHEX Innovation Program» που διοργανώνει ο Όμιλος Χρηματιστήριου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ μολις άνοιξαν. 
  Απευθύνεται κυρίως ερευνητικές ομάδες και σε επιχειρηματικά σχήματα που ασχολούνται στον ευρύτερο κλάδο του Χρηματιστηρίου και της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (Capital Markets Infrastructure και FinTech) αναπτύσσοντας τεχνολογικές λύσεις ή/ και μοντέλα που μπορούν να έχουν εφαρμογή στον Όμιλο.

  Επισυναπτόμενη μπορείτε να βρείτε και τη σχετική ανακοίνωση εδώ
  Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί διαδικτυακά και για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα στο link 
  εδώ.

   

  Επιπλέον, με τη συμμέτοχή τους θα έχουν την ευκαιρία:

  ·         Να παρακολουθήσουν μια σειρά από πρακτικά σεμινάρια και εργαστήρια σε επίκαιρα γνωστικά αντικείμενα των ψηφιακών τεχνολογιών και της χρηματιστηριακής διοίκησης,

  ·         Να γνωρίσουν εξειδικευμένα στελέχη του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς  και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές σε πιθανές ιδέες που έχουν,

  ·         Να δουλέψουν πάνω σε σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος με την καθοδήγηση της οργανωτικής επιτροπής και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες υπηρεσίες/λύσεις τους.

   

  Στόχος είναι η πιθανή συνεργασία για την αξιοποίηση των τεχνολογικών λύσεων (συστήματά, μοντέλα, υπηρεσίες) από το ίδιο το Χρηματιστήριο αλλά και το ευρύτερο οικοσύστημα κεφαλαιαγοράς εντός και εκτός Ελλάδος.

 • περισσότερα Enzyquest & QCELL οι 2 απο τις εταιρίες του Επιστημονικού & Τεχνολογικου Πάρκου Κρήτης παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα τους στο Innovation Ready

  11-13-2020

  Η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ βιομηχανίας, νεοφυών επιχειρήσεων, και της ερευνητικής κοινότητας είναι αναγκαίο βήμα για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, με περισσότερη καινοτομία, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και καλύτερες θέσεις εργασίας.

  Με βασικό μήνυμα ότι «στην Ελλάδα παράγεται αξιόλογη καινοτομία», η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ 
  Innovation Ready στοχεύει, να αποτελέσει δύναμη πρακτικού μετασχηματισμού ώστε να επιταχυνθεί η μετάβαση από την καινοτομία σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

  Η νέα δράση του Συνδέσμου ξεκίνησε με την πρώτη κλειστή διαδικτυακή συνάντηση δικτύωσης, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, με θέμα: «Βιοιατρικές τεχνολογίες του αύριο σήμερα». Εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας και επιχειρήσεων του κλάδου της υγείας ενημερώθηκαν σχετικά με ισχυρές πατέντες και ώριμες νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της βιοιατρικής, ώστε να αναπτυχθούν συνεργασίες και να αξιοποιηθούν εμπορικά τεχνολογίες που αναζητούν τρόπους εισόδου στην αγορά.

  Ειδικότερα, 11 εταιρείες που έχουν λάβει χρηματοδότηση από funds, παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα τους σε 40 σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου φαρμάκου και υγείας. Εξήγησαν τις συνεργασίες που αναζητούν από τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις του κλάδου. Οι εταιρείες που παρουσιάστηκαν είναι οι Advantis, Athroa/Aimbrain, EnzyQuest, Athroa/Gistec, K-Invent, LANGaware, Nanoplasmas, Athroa/Photostick, Purposeful, Qcell, Tendertec.

  Παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και μέλος του ΔΣ ΣΕΒ κ. Βερέμης Μάρκος, σημείωσε: «Η καινοτομία και η επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη αποτελούν μονόδρομο προκειμένου να έχουμε πιο ανταγωνιστικά και διαφοροποιημένα προϊόντα».

  Ο ΣΕΒ προγραμματίζει μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων δικτύωσης για τεχνολογίες και λύσεις Industry 4.0, τεχνολογίες αγροτοδιατροφικού τομέα, κυκλική οικονομία και ενέργεια, κ.α..

  Περισσότερες λεπτομέρειες για τις καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση επιδιώκοντας να αναπτύξουν εμπορική ή επενδυτική σχέση με βιομηχανικό εταίρο μπορείτε να βρείτε 
  εδώ
  .

 • περισσότερα Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων άνοιξε για την υποβολή αιτήσεων!

  10-15-2020

  Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, ElevateGreece  άνοιξε και θα είναι ανοικτό για υποβολή αιτήσεων από τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι 31/12/2020.
   
  To ElevateGreece είναι το επίσημο μητρώο καταγραφής των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
  Στοχεύει στην παρακολούθηση της  προόδου τους με βάση συγκεκριμένα KPIs, στην υποστήριξή τους με οφέλη και πλεονεκτήματα ενώ λειτουργεί ως πόλος έλξης για επενδυτές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό!
   
  Διαβάστε σχετικά με τα οφέλη, τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τα κριτήρια αξιολόγησης και τη διαδικασία υποβολής της αίτησης σας εδώ
περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣArrow
 • CheckedΗλεκτρονικό ταχυδρομείο & φιλοξενία ιστοσελίδων
 • CheckedΑσύρματη και ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • CheckedΓραμματειακή υποστήριξη
 • CheckedΧρήση εγκαταστάσεων (πχ αίθουσες συνεδριάσεων)
 • CheckedΔυνατότητα πρόσβασης σε ερευνητικά εργαστήρια
 • CheckedΥποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης, στη σύνταξη συμφωνητικών εκχώρησης δικαιωμάτων και στη διασφάλιση και προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ