περισσότεραArrow

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο του ρόλου του στη διάχυση της τεχνογνωσίας που παράγεται στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα. Το ΕΤΕΠ-Κ προσφέρει, στις εγκατεστημένες εταιρείες εξειδικευμένες επαγγελματικές υπηρεσίες με στόχο να:

 1. Επικεντρωθούν στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε καινοτόμες τεχνολογίες.
 2. Αξιολογήσουν και κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της διανοητικής τους ιδιοκτησίας.
 3. Αποκτήσουν ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ στην επιδίωξη της επίτευξης των επιχειρηματικών τους στόχων.
 4. Μεταφέρουν και υλοποιήσουν την τεχνολογία τους μέσω της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

  
 • περισσότερα Εκδήλωση με τίτλο «Η Επιχειρηματικότητα αύριο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες της Ψηφιακής Εποχής» Πέμπτη 23/01,Επιμελητήριο Ηρακλείου

  01-15-2020

  Το H2B HUB και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece διοργανώνουν την εκδήλωση «Η Επιχειρηματικότητα αύριο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες της Ψηφιακής Εποχής» με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου του προγράμματος VentureGarden στο Ηράκλειο.
   

  Πέμπτη 23/01, 17:30 || Αίθουσα Καστελλάκη, Eπιμελητήριο Ηρακλείου
   

  H σύγχρονη επιχειρηματικότητα σε όλους τους κλάδους είναι συνυφασμένη με την ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογικών λύσεων. Οι νέοι επιχειρηματίες προετοιμάζουν φιλόδοξα επιχειρηματικά μοντέλα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα ενός κλάδου. Πώς όμως μπορούν να εκμεταλλευτούν οι υφιστάμενες επιχειρήσεις αυτές τις εξελίξεις; Πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στον νέο ανταγωνισμό που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία;

  Η διαχείριση της Ψηφιακής Μετάβασης
  δεν προϋποθέτει γνώσεις τεχνολογίας, αλλά μηχανισμούς διοίκησης που αναδεικνύουν την καινοτομία και εξασφαλίζουν την ευελιξία.
   

  Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Πρύτανης του Alba Καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου για τον ρόλο του Manager στην μετάβαση αυτή, ο Καθηγητής του Αlba Νικόλας Καρουζάκης για το παράδειγμα του τραπεζικού-ασφαλιστικού κλάδου και τις τεχνολογίε, και οι επιχειρηματίες Χριστίνα Χαλκιαδάκης (Χαλκιαδάκης Α.Ε. - Super Market Χαλκιαδάκης) και Μιχάλης Τσικνάκης (Cosmos Sport) για την δική τους εμπειρία με την ψηφιακή εξέλιξη των επιχειρήσεων τους. Παράλληλα, θα αναδειχθεί και ο ρόλος του προγράμματος Venture Garden στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη επιχειρηματιών στην Κρήτη.

  Κράτησε την θέση σου εδώ:
  https://www.eventbrite.com/e/89606450305

 • περισσότερα Ημερίδα με θέμα «Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που την στηρίζουν», 18/01/2020

  01-08-2020

  Το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστιακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Μetavallon και η Bayer Ηellas, σας προσκαλούν στην ημερίδα: "Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν", που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στις εγκαταστάσεις του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation - ACEin, Κεφαλληνίας 46, στον 2ο Όροφο.

  Θα συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

  Incubators/Accelarators Higgs,  CapsuleT, Foundation, AceIn, (Thermi), Impact Hub, EKΠΑ
  VC metavallon, uni.fund, Venture Friends, Velocity,  PJ Katalyst, ΝΒG Business Seeds, brookstreet
  Διαγωνισμοί Ennovation, Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  Εταιρείες Accenture, Bayer, Cosmote, Cardlink

  Θεσμικοί Φορείς

  EBRD, ΕλληνοΑμερικάνικο Επιμελειτήριο, Τράπεζα της Ελλάδος, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

  Φορείς Καινοτομίας Endeavor,   EIT Food, Νέα Γεωργία Για την νέα Γενιά, Ιδρυμα Ωνάση,
  BlueGrowth, NBG Business Seeds, Kinno, KEMEΛ, ΕΚΤ, ΤHI
  Φορείς χρηματοδότησης The people's Τrust, Afi.Org, ETE

  Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:https://bit.ly/2Fuzg5R

 • περισσότερα Εκδήλωση INNOVATION SUMMIT “INNOVATION IN ACTION”

  12-20-2019

  Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα (Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ) η εκδήλωση μας: «Innovation Summit: Innovation in action».

  Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του έργου και το εργαλείο αξιολόγησης καινοτομικότητας των επιχειρήσεων Self-AssessmentTool (SAT), να προβληθούν καινοτόμα προϊόντα μικρομεσαίων και νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων και να γίνει δικτύωση τους με άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις από τις Βαλκανικές χώρες.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Βουλγαρίας κα EleonoraNegulova (Συντονίστρια του έργου) και oι εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κορυτσάς κυρίες MarielaGaqiκαι ViolaMiti, που είναι εταίροι του έργου.  

  Στη συνέχεια του έργου, θα εμπλουτιστεί το SAT με την εγγραφή νέων εταιρειών ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν πιλοτικά Σχέδια Δράσης για την Καινοτομία σε 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε κάθε χώρα που συμμετέχει στο έργο.

  Σημειώνεται ότι η εκδήλωση  ήταν παραδοτέο του έργου SMEInnoBoost (www.smeinnoboost.org),που υλοποιούμε, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα InterregBalkan-Mediterranean.

 • περισσότερα Innovation Summit “Innovation in Action” Αθήνα, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

  12-11-2019

  Το ΕΤΕΠ Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου SMEInnoBoost (www.smeinnoboost.org),

  που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα InterregBalkan-Mediterranean, διοργανώνει στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου (Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ,  09.00 – 15.00) την εκδήλωση: «InnovationSummit: Innovation in action».

  Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου και το εργαλείο αξιολόγησης καινοτομικότητας των επιχειρήσεων Self-AssessmentTool (SAT).

  Στην εκδήλωση θα παραστεί η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Βουλγαρίας και εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κορυτσάς, που είναι εταίροι του έργου.

  Παράλληλα, θα υπάρχει έκθεση καινοτόμων προϊόντων που έχουν δημιουργήσει ελληνικές επιχειρήσεις.  

  Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΗΤΗΣ, τηλ. 2810391904 κ. Γιώργος Παπαμιχαήλ και κα Νίκη Σέρρη.

   

  Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ 

 • περισσότερα Ημερίδα στο πλαίσιο του έργου MENTECH (Erasmus+) που υλοποιεί το ΕΤΕΠ-Κρήτης

  12/06/2019

  Στο πλαίσιο του έργου MENTECH (Mentoring Techno-entrepreneurs) που υλοποιεί το Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+  πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Δεκεμβρίου, ημερίδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΛΜΕΠΑ, το H2B HUB, το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, ιδιώτες μέντορες αλλά και εκπροσώπους start-up εταιρειών, στις εγκαταστάσεις του ΕΤΕΠ- Κρήτης.
  Σκοπός της ημερίδας ήταν να συζητηθούν τα αποτελέσματα έρευνας σε 6 χώρες σχετικά με τις ανάγκες Μέντορινγκ για νέους επιχειρηματίες καθώς και θέματα που σχετίζονται με τις ανάγκες κατάρτισης Τεχνο-Μεντόρων.
  Με βάση τα αποτελέσματα αντίστοιχων ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν στις 6 χώρες υλοποίησης του έργου (Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, και Εσθονία

 • περισσότερα 11ο Open Coffee Heraklion

  11-25-2019

  Το 11ο Open Coffee Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
   
  Αυτή τη φορά φιλοξενούνται ομιλητές από 2 επιτυχημένες startups, τη δράση του Endeavor Greece και την ακαδημία  “Social Hackers Academy”.
   
  1. Σάκης Τριανταφυλλάκης, ESG (Entrepreneur Selection & Growth) Manager | Endeavor Greece (http://endeavor.org.gr)
  2. Γιάννης Χαραλαμπάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος & Μηχ/κος Η/Υ - Co-founder | NovelTech (https://noveltech.gr) & HotelToolbox (https://hoteltoolbox.gr)
  3. Μανούσος Πεδιαδίτης, Χημικός MBA - Founder | Bioaroma Crete (https://bioaroma.gr)
  4. Παρουσίαση από την ομάδα “Social Hackers Academy” (https://socialhackersacademy.org)

  Η συμμετοχή είναι όπως πάντα ΔΩΡΕΑΝ και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ:https://bit.ly/OCH-11

  Η συμμετοχή είναι όπως πάντα ΔΩΡΕΑΝ και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ:https://bit.ly/OCH-11Το 11ο Open Coffee Ηράκλειο έρχεται το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
   
  Αυτη τη φορά φιλοξενούν ομιλητές από 2 επιτυχημένες startups, τη δράση του Endeavor Greece & μια ακαδημία διαφορετική από τις άλλες.
   
  Σάκης Τριανταφυλλάκης, ESG (Entrepreneur Selection & Growth) Manager | Endeavor Greece (http://endeavor.org.gr)
  Γιάννης Χαραλαμπάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος & Μηχ/κος Η/Υ - Co-founder | NovelTech (https://noveltech.gr) & HotelToolbox (https://hoteltoolbox.gr)
  Μανούσος Πεδιαδίτης, Χημικός MBA - Founder | Bioaroma Crete (https://bioaroma.gr)
  Παρουσίαση απο την ομάδα “Social Hackers Academy” (https://socialhackersacademy.org)
   
  Η συμμετοχή είναι όπως πάντα ΔΩΡΕΑΝ και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ:https://bit.ly/OCH-11
  Το 11ο Open Coffee Ηράκλειο έρχεται το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
   
  Αυτη τη φορά φιλοξενούν ομιλητές από 2 επιτυχημένες startups, τη δράση του Endeavor Greece & μια ακαδημία διαφορετική από τις άλλες.
   
  Σάκης Τριανταφυλλάκης, ESG (Entrepreneur Selection & Growth) Manager | Endeavor Greece (http://endeavor.org.gr)
  Γιάννης Χαραλαμπάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος & Μηχ/κος Η/Υ - Co-founder | NovelTech (https://noveltech.gr) & HotelToolbox (https://hoteltoolbox.gr)
  Μανούσος Πεδιαδίτης, Χημικός MBA - Founder | Bioaroma Crete (https://bioaroma.gr)
  Παρουσίαση απο την ομάδα “Social Hackers Academy” (https://socialhackersacademy.org)
   
  Η συμμετοχή είναι όπως πάντα ΔΩΡΕΑΝ και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ:https://bit.ly/OCH-11
 • περισσότερα Παρουσίαση του “MITEF Greece Startup Competition 2020” , Πέμπτη 28/11/2019, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας , Ηράκλειο

  11-22-2019

  Το MIT Enterprise Forum Greece, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνει  ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του “MITEF Greece Startup Competition 2020” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, στις 14:00, στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Λιάνης» του ΙΤΕ, στο Ηράκλειο Κρήτης.

  Οι ομάδες που θα βραβευθούν θα προβληθούν διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum.

  Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες από:

  1. Εκπρόσωπο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ
  2. Εκπρόσωπο του Athens Maritime Innovation Center
  3. τον κ. Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρο του MIT Enterprise Forum Greece, που θα ενημερώσει το κοινό σχετικά με το φετινό διαγωνισμό και θα αναλύσει τις σημαντικότερες παραμέτρους για τη χρηματοδότηση μιας νεοφυούς επιχείρησης.
  4. τον κ. Αρτέμη Σαϊτάκη, Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης
  5. τη Δρ. Μαρία Μακριδάκη, Σύμβουλο Μεταφοράς Τεχνολογίας, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ

  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση ερευνητών και νεοφυών επιχειρήσεων σχετικά με το “MITEF Greece Startup Competition 2020”.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τους ακόλουθους συνδέσμους, προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους:

  1. MITEF Greece Startup Competition 2020, General Track
  2. MITEF Greece Startup Competition 2020, Energy
  3. MITEF Greece Startup Competition 2020, Maritime

  Στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση, αλλά και τη διεθνή διασύνδεση των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων που καινοτομούν στο χώρο της Τεχνολογίας, στοχεύει ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition 2020 ο οποίος διεξάγεται φέτος για 6η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, έχοντας πλέον εξελιχθεί σε θεσμό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους για το διαγωνισμό ηλεκτρονικά, από τις 11 Νοεμβρίου έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2019.

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

 • περισσότερα GO 4.0 GREEN CROWDHACKATHON

  11-21-2019

  Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας διοργανώνει το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, τον 1ο διήμερο μαραθώνιο καινοτομίας, Go 4.0 Green Crowdhackathon.

  Στόχος είναι η ανάδειξη εφαρμογών πράσινης καινοτομίας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων της εποχής μας και συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Υπουργείου.

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:https://bit.ly/2KEVTrg

  Δηλώστε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://bit.ly/35m7of5

περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣArrow
 • CheckedΗλεκτρονικό ταχυδρομείο & φιλοξενία ιστοσελίδων
 • CheckedΑσύρματη και ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • CheckedΓραμματειακή υποστήριξη
 • CheckedΧρήση εγκαταστάσεων (πχ αίθουσες συνεδριάσεων)
 • CheckedΔυνατότητα πρόσβασης σε ερευνητικά εργαστήρια
 • CheckedΥποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης, στη σύνταξη συμφωνητικών εκχώρησης δικαιωμάτων και στη διασφάλιση και προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ