περισσότεραArrow

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο του ρόλου του στη διάχυση της τεχνογνωσίας που παράγεται στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα. Το ΕΤΕΠ-Κ προσφέρει, στις εγκατεστημένες εταιρείες εξειδικευμένες επαγγελματικές υπηρεσίες με στόχο να:

 1. Επικεντρωθούν στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε καινοτόμες τεχνολογίες.
 2. Αξιολογήσουν και κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της διανοητικής τους ιδιοκτησίας.
 3. Αποκτήσουν ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ στην επιδίωξη της επίτευξης των επιχειρηματικών τους στόχων.
 4. Μεταφέρουν και υλοποιήσουν την τεχνολογία τους μέσω της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

  
 • περισσότερα Το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με τίτλο «Venture Garden» έρχεται στην Κρήτη και στο Η2Β ΗUB

  11-05-2019

  Το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα VentureGarden, που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, ξεκινάει για πρώτη φορά στην Κρήτη μέσω της συνεργασίας  του Alba Graduate Business School, The American College of Greece με το Η2Β HUB.

  Το επιτυχημένο πρόγραμμα VentureGarden υποστηρίζει επιχειρηματίες, startupers και όλους όσους έχουν μια επιχειρηματική ιδέα ανεξάρτητα από το στάδιο υλοποίησης της.  Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο VentureGarden, θα παρακολουθήσουν 8 “μαθήματα”, σε 5 εβδομάδες, βασισμένα στο δοκιμασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

  Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι και τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου την αίτηση συμεμτοχής που θα βρουν εδώ: http://bit.ly/venturegarden

  Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ: https://bit.ly/33iT5HP

 • περισσότερα Φόρουμ Καινοτομίας, H καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,18/11

  11-04-2019

  Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, συνδιοργανώνουν το Φόρουμ Καινοτομίας με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης» στις 18 Νοεμβρίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). 

  Το Φόρουμ θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα καινοτομίας και τεχνολογίας υψηλής ποιότητας για τις ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις. Σκοπός του Φόρουμ είναι να διηγηθεί ιστορίες επιτυχίας από τις δύο χώρες στους τομείς “Energy – Mobility”, “Health” και “ΙΤ – Τelecommunications” με φόντο την καινοτομία. Στη διάρκεια κάθε θεματικής ενότητας θα ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις εκπρόσωποι των επιχειρήσεων με τις νεοφυείς επιχειρήσεις και με το κοινό. 

  Η συμμετοχή στο Φόρουμ είναι δωρεάν. Απαραίτητη η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: https://bit.ly/2WLfBqb

  Πρόγραμμα εκδήλωσης: https://bit.ly/34urUtH

 • περισσότερα Εκδήλωση με τίτλο «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Τρίτη 5/11

  11/01/2019

  Η εκδήλωση που διοργανώνεται απο το Η2Η ΗUB σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Ανατολικής Κρήτης και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece(ΣΕΝ), απευθύνεται σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, επιχειρήσεις καθώς και στην τοπικη κοινωνία. Σκοπός της είναι να αναδείξει δημιουργικές και βιωματικές εκπαιδευτικές πρακτικές που συνδυάζουν την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα και προάγουν τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και την διασύνδεση της με την τοπική κοινωνία.


  Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:
  ✅ το πρόγραμμα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων “Εικονική Επιχείρηση” για όσους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες επιθυμούν να το υλοποιήσουν το σχ. έτος 2019-2020,
  ✅ το πρόγραμμα Student Entrepreneurship Lab του H2B HUB, καθώς και
  ✅ καλές εκπαιδευτικές πρακτικές σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στα παραπάνω προγράμματα.

  ✴️ Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ:
  https://forms.gle/eBuwjRybQwseCWgV6

 • περισσότερα Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο #JobDays από το ΟΕΕ/ΤΑΚ

  10-23-2019

  Με μεγάλη συμμετοχή μελών και λογιστών – φοροτεχνικών ολοκληρώθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης το 1ο JobDaysΟΕΕ/ΤΑΚ που συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Κρήτης / Region of Creteκαι σε συνεργασία με τη Skywalker.gr"Επί το έργον".

  Στη διάρκεια του διημέρου, 18 & 19 Οκτωβρίου, οι Νέοι Οικονομολόγοι & Λογιστές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά σεμιναρίων ανάπτυξης δεξιοτήτων και προσωπικής βελτίωσης, σε συνεδρίες (Mentoring) με την Ομάδα Μεντόρων του ΟΕΕ/ΤΑΚ, ενημερώθηκαν & δικτυώθηκαν με επιχειρήσεις και οργανισμούς και συμμετείχαν σε Workshops για την Νεανική Επιχειρηματικότητα με στελέχη της αγοράς και της Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 CRETE.

  Στην  εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 1ου JobDaysΟΕΕ/ΤΑΚ, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος, ο οποίος στο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τα στελέχη του ΟΕΕ/ΤΑΚ και της Περιφέρειας Κρήτης για την επιτυχία του διημέρου, τόνισε ότι η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για την Περιφέρεια Κρήτης και ότι στην προσπάθεια αυτή οι τοπικές κοινωνίες, η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς πρέπει να έχουν ουσιαστικό ρόλο. Τέλος, κάλεσε τα Επιμελητήρια να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μαζί με την Περιφέρεια στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις. 

  http://ris3.crete.gov.gr/jobdays-19-10-2019/?fbclid=IwAR2FxUOJF-TTKctNvVP8xCPO_F-ChubqAEx_eUqRVA7g6I9Y5FgzDR3WmB0

  Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν οι κ.κ. Παπαδεράκης Αντώνης – Αντιπεριφερειάρχης, Σισαμάκης Γιώργος – Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και Χατζηκωνσταντίνου Ιορδάνης – Μέλος Κ.Δ Ο.Ε.Ε.

  Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Δασκαλάκη Χρύσα – Συντονίστρια RIS3 CreteΚρήτης, Μπουνάκης Νίκος - Γεωπόνος B.Sc, ΓεωργοοικονομολόγοςPgDip M.ScMarketing & Communication, MBAΔιευθύνων Σύμβουλος Proactive- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Λιαπάκης Μηνάς -  EyeWide Digital Marketing Agency, ,Δελληγιάννης Αλέξανδρος - Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Ομάδας Σύμπραξις, Παπαμιχαήλ Γεώργιος - Σύμβουλος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, Καλογιαννάκη Νεκταρία - Προϊσταμένη Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μαυράκης Γιώργος - Στέλεχος Αναπτυξιακής Κρήτης ενώ συντόνισαν οι κ.κ. Κώνστας Χρήστος – Δημοσιογράφος και Κατόπη Μάγδα – Οικονομολόγος , Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας.

  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με θέματα την Αγροδιατροφή, τον Πολιτισμό – Τουρισμό, την Ενέργεια – Περιβάλλον και τη Γνώση και συμμετέχοντες τους κ.κ.  Φωτάκη Κώστα - Διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ., Καρούσου Αλίκη - Στέλεχος Τμήματος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Μπίλιο Χρήστο - Στέλεχος Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής, Χατζηγιάννη Ελένης - Προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού και Ρουσάκη Κατερίνας - Στέλεχος Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής.

  Τέλος, τη σημαντικότητα και την επιτυχία του συνεδρίου παράλληλα με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη επισήμανε και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ κ. Σταύρος Καρτέρης, προσθέτοντας, ότι, «Στόχος του ΟΕΕ/ΤΑΚ είναι η προσπάθεια αυτή να καθιερωθεί ως θεσμός για την αγορά εργασίας και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη. Το ΟΕΕ/ΤΑΚ, όπως είπε, ο φορέας που εκπροσωπεί πάνω από 3.500 οικονομολόγους στην Ανατολική Κρήτη, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που απασχολούν τους νέους στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση».

   


  Στο 1ο #JobDays OEE TAK, το ΕΤΕΠ-Κρήτης εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, Σύμβουλος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, ο οποίος παρουσίασε τις ευκαιρίες & απειλές για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3). .
  Θα βρείτε την παρουσίαση του
  εδώ

   

  Δείτε εδώ την πρόσκληση για την εκδήλωση
  Αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

 • περισσότερα 1ο #JobDays Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Galaxy Hotel στο Ηράκλειο

  10-08-2019

  Το ΟΕΕ/ΤΑΚ συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete και σε συνεργασία με τη Skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα "Επί το έργον", το 1ο #JobDays OEE/TAK.

  Στη διάρκεια του διημέρου οι Νέοι Οικονομολόγοι & Λογιστές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε:

  ✅ Σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και προσωπικής βελτίωσης.
  ✅ Συνεδρίες (Mentoring) με την Ομάδα Μεντόρων του ΟΕΕ/ΤΑΚ.
  ✅ Ενημέρωση & δικτύωση με επιχειρήσεις / οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  ✅ Workshops για την Νεανική Επιχειρηματικότητα με Επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη της αγοράς και την Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης της Κρήτης (στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 CRETE).

  Βασικός σκοπός του διημέρου είναι η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η δικτύωση των νέων που αναζητούν εργασία ή θέλουν να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.
  Στόχος του ΟΕΕ/ΤΑΚ είναι η προσπάθεια αυτή να καθιερωθεί ως θεσμός για την αγορά εργασίας και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη.

  Το διήμερο #JobDays OEE/TAK θα βασιστεί στους άξονες:

  1. Αγορά Εργασίας

  Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα διεξαχθούν έξι ( 6) σεμινάρια:
  1.1 Προσωπικό πλάνο ανάπτυξης.
  1.2 SocialMedia / πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε τον εαυτό μας στον κόσμο. Γιατί το LinkedIn έφερε την επανάσταση στην εύρεση εργασίας.
  1.3 PsychometricTest. Τι είναι μια ψυχομετρική εξέταση και γιατί χρησιμοποιείται ως μέρος της διαδικασίας πρόσληψης. Πώς αποτελεί τον τρόπο για τους υπεύθυνους προσλήψεων να εκτιμήσουν την νοημοσύνη, τις ικανότητες και την προσωπικότητά του υποψήφιου.
  1.4 Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος
  1.5 Συνέντευξη &DressCode : Τι να προσέξω. «Δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση».
  1.6 BusinessModelCanvas: Τα πρώτα οικονομικά μιας «επιχείρησης / ιδέας» και τα στοιχεία που περιγράφουν την αξία, την υποδομή και τους πελάτες της.

  2. Νεανική Επιχειρηματικότητα :Oι επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους νέους στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης της Κρήτης (στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 CRETE).

  ✅ Πάνελ συζήτησης:Προσκεκλημένοι εισηγητές θα συζητήσουν για τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας.
  ✅ Workshops/RoundTables:Θα διεξαχθούν 4 θεματικά τραπέζια όπου θα αναλύσουν τα εργαλεία ανάπτυξης στους παραγωγικούς κλάδους με ισχυρή παρουσία στην Κρήτη. (Αγροδιατροφή, Πολιτισμός –Τουρισμός, Περιβάλλον – Ενέργεια, Τομέας της Γνώσης). Επιχειρηματίες, Ηγετικά στελέχη της αγοράς και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης θα διαβουλευτούν με νέες και νέους που θέλουν να αναπτύξουν μια επιχειρηματική ιδέα ή ενδιαφέρονται να ενδυναμώσουν τις επιχειρήσεις τους.

  3. Mentoring & Παράλληλες Δράσεις
  3.1. «OpenSpace» Ανοιχτός Εκθεσιακός χώρος στην αίθουσα PLAZA για επιχειρήσεις / οργανισμούς και φορείς εκπαίδευσης & κατάρτισης με σκοπό την ενημέρωση και τη δικτύωση.
  Το ΟΕΕ/ΤΑΚ συνεργαζόμενο με ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων και οργανισμών που επενδύουν ενεργά στο ανθρώπινο κεφάλαιο, θα προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης.

  3.2. «PickUp Your Mentor» Συνεδρίες Mentoring για νέες και νέους συναδέλφους που επιθυμούν να λάβουν «καθοδηγητική» από τους Μέντορες του ΟΕΕ/ΤΑΚ.
  Το ΟΕΕ/ΤΑΚ, για πρώτη φορά μέσα στο 2019 , εισήγαγε το θεσμό του Μέντορα στις υπηρεσίες του αποσκοπώντας στην συνεκτικότητα του φορέα με τα μέλη του , νέα και παλιότερα, λιγότερα ή περισσότερο ενεργά.
  Ως Μentoring /καθοδήγηση ορίζουμε τη σχέση συνεργασίας μεταξύ δύο, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων, πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών για ένα συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης ή δραστηριότητας. Ο/η Μέντορας θα υποστηρίξει των νέο συνάδελφο στα επαγγελματικά θέματα που τον απασχολούν, προτείνοντας πρακτικές συμβουλές που απομυθοποιούν τις δυσκολίες και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και προόδου. Το Μentoringπροϋποθέτει τη θέληση, από την πλευρά του/της καθοδηγούμενου/ης (mentee),ανάπτυξης και συνεχής καλλιέργειας μιας σχέσης καλής επικοινωνίας, εμπιστοσύνης και σεβασμού με αθροιστικά θετικά αποτελέσματα.

  Δηλώσεις συμμετοχής : Στη φόρμα συμμετοχής ΟΕΕ ΤΑΚ
  ΤΗΛ.: 2810223997 – FAX: 2810224595
  e-mail: info@oeetak.gr


  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 • περισσότερα Εκδήλωση με τίτλο «Προστασία και Αξιοποίηση εφεύρεσης μέσω του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας» στο ΙΤΕ, Δευτέρα 7/10

  10-04-2019

  Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό που διοργανώνεται από το PRAXI Network σε συνεργασία με το European Patent Office.

  Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι:

  1. Δρ. Nemes Csaba, έμπειρος εξεταστής από το European Patent Office,
  2. Δρ. Βαβέκης Κωνσταντίνος, στέλεχος του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, που είναι ο συνεργαζόμενος European Patent Attorney (EPA) στην Ελλάδα, με βάση του το Ηράκλειο Κρήτης και
  3. κ. Σαϊτάκης Αρτέμης, Διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ).

  Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης:http://bit.ly/2Oltauu

 • περισσότερα To Envolve Entrepreneurship επισκέπτεται το Ηράκλειο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου

  10-02-2019

  Το Envolve Entrepreneurship, (http://www.EnvolveGlobal.org) διοργανώνει και φέτος το ταξίδι με τίτλο «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα», που αποτελεί μία σειρά συναντήσεων σε πολλές ελληνικές πόλεις στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πυλώνα του οργανισμού. Σκοπός του ταξιδιού είναι η αναζήτηση και στήριξη δραστηριοτήτων στις τοπικές κοινότητες που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Φέτος, το σημείο αφετηρίας ήταν η Θεσσαλονίκη, αφού ο οργανισμός συμμετείχε ενεργά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, διοργανώνοντας workshops και ομιλίες, ενώ ταυτόχρονα επισκέφθηκε οκτώ πόλεις της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, διοργανώνοντας συναντήσεις.

  Η ομάδα του Envolve θα επισκεφθεί την πόλη του Ηρακλείου την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην H2BHUB, Κορωναίου 14 (3ος όροφος) στις 6 μ.μ.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο: www.facebook.com/pg/EnvolveGR/events/

 • περισσότερα HACK DAYS, Μόναχο, 25-27 Οκτωβρίου 2019

  09-30-2019

  Το Πολυτεχνείο του Μονάχου (TUM) Unternehmer TUM GmbH σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις HACK DAYS, που διοργανώνει στο Μόναχο, 25-27 Οκτωβρίου 2019 
  Οι 4 περιοχές του BE5 HackChallenge είναι:

  1. Seamless construction 
  2. Sustainable Use of resources 
  3. Learning from other industries & 
  4. Merging the value chain

  Οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες θα επιλεγούν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και θα κληθούν να συμμετάσχουν στο BE5 HackChallenge από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, 17.00 έως την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, 18.00.

  Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους με τη βοήθεια μεγάλων επιχειρήσεων.

περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
περισσότεραArrow
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣArrow
 • CheckedΗλεκτρονικό ταχυδρομείο & φιλοξενία ιστοσελίδων
 • CheckedΑσύρματη και ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • CheckedΓραμματειακή υποστήριξη
 • CheckedΧρήση εγκαταστάσεων (πχ αίθουσες συνεδριάσεων)
 • CheckedΔυνατότητα πρόσβασης σε ερευνητικά εργαστήρια
 • CheckedΥποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης, στη σύνταξη συμφωνητικών εκχώρησης δικαιωμάτων και στη διασφάλιση και προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ